logo Taalvlinder

Engels

A Dictionary of Slang: de top. Zéér uitgebreid en goed bijgehouden. 
The Word Spy: Nieuwe woorden van alpha girl tot zero out. Amusant, nuttig en up-to-date.
London Slang: Vrij beperkt, maar er staan aardige dingen in.
Cockney Rhyming Slang: Uitgebreid, gedegen, met een apart hoekje voor vieze woorden. Doet het ook omgekeerd, van Engels naar Cockney.
Gay Slang Terms Afschuwelijk lelijk (camp?) maar zeer informatief, al vraag ik me af wat 4-eyes in de betekenis van brildragende in deze lijst doet. Amerikaans.
Pink UK's Gay Slang Zeer Brits.
Gay Slang (Polari) 'Geheimtaal' uit de jaren '60; gelukkig niet meer nodig en daarom stervende maar wellicht overlevend in schrift.
Achttiende-eeuws A Collection of the Canting Words and Terms, used by Beggars, Gypsies, Cheats, House-Breakers, Shop-Lifters, Foot-Pads, Highway-Men, etc. Goed opgezet en buitengewoon interessant.
The septic's companion Geestige verzameling Engels-Engelse woorden voor Amerikanen verklaard. Rechts staat een handige lijst met categorieën.

Enkele dialecten:
Geordie : Technische en dagelijkse termen zoals ze in de mijnen bezuiden (H)adrian's Wall werd gebruikt. Oogverblindend
Old Yorkshire "folk-talk" uit de negentiende eeuw verzameld door een dominee die er streng bij zegt dat hij het uitsluitend over Oost-Yorkshire heeft. In West-Yorkshire wordt namelijk een héél ander dialiect gesproken.
Brummie De taal van de Midlands en het dialect dat volgens een onderzoek als het minst intelligent-klinkend ervaren wordt.

Britse dialecten in audio: luister goed! Je moet er helaas de Real Player voor geïnstalleerd hebben. Dat hoeft voor deze site over Britse accenten gelukkig niet.